„magamról” témában:

Felsővárosi bemutatkozás

A Szeged-Felsővárosi Szent Miklós (minorita) plébánián így mutatkoztam be érkezésemkor:

Kis lépésekben formáljuk át a világot – Beszélgetés Elek László örökfogadalmas jezsuitával

Szentelésem kapcsán a Trauttwein Éva beszélgetettem velem a Magyar Kurírtól: Elek Lászlót nemrég szentelték pappá, és augusztusban ünnepelte elköteleződését. Kórházban és iskolában dolgozott tanulmányai alatt, több egyházi weboldal fejlesztője. Életútjáról kérdeztük.

Sós Hajós

Szkúnerek, klipperek és más szépséges vitorlások állnak indulásra készen. De én csak topogok a mólón: melyikre szállhatok fel? Lennék én vitorlamester (sailing master, nem boatswain) és kapitányom keze alatt elhajóznék Indiáig.

Költözés

Pakolgatok: rakosgatom az ezt-azt amarról-emerre. Dobozba vagy fekete nylonzsákba. Öt csomag megy három helyszínre. Folyton dönteni kell. És nem csak a jövőről.

Az oltár túloldalán

A réteg tagjai között valószínűleg bőven akadnak olyanok, akik kevesebbszer voltak Regnum táborban, mint ahányszor Elek Laci járt rétegtáborban. Minket is örvendeztet jelenlétével, itt az ideje, hogy múltját, jelenét és jövőjét is megismerjük.

Vents Alizés

A Vents Alizés 2012 tavaszi számában megjelent egy fénykép sorozat tőlem is, aminek a bevezetőjeként a következő francia nyelvű bemutatkozás áll:

Jezsuitának készül – durva, mi?

Bucsy Leventével egy énekkarban daloltunk egykoron. 2011-ben meg interjút készített velem az MNO (Magyar Nemzet Online) részére. Az eredeti cikket (mno.hu/interju/jezsuitanak-keszul-durva-mi-1034120) bedarálta a történelem, de az archive.org segítségével újra olvasható az egész:

Bemutatkozás

Készült a noviciátus kezdetén (2009) a magyar jezsuiták számára.