„TÚRÁK” témában:

zarándoklat

Dobogókő – Bodajk – Andocs – Máriagyűd

Világi Tor Túra (2009)

2009\ nyarán elmentem Koppenhágába egy szál kerékpárral. Hoszan be is számoltam róla már útközben. Ám nem itt, hanem az Adab oldalán. Nézz el oda és mindent megtudhatsz.

Zarándoklat

Augusztus 4-én felülök a kerékpáromra és elmegyek. Hogy honnan indulok és hová érkezek majd, azt még nem tudom. A VIII. kerület egyik kapualján fogok kigurulni és a térkép sarkában Koppenhága lesz, de ez csak a földrajz. A névleges célom, hogy találkozzak egy barátommal Dánia fővárosában. Igazából nem ő a fontos és nem is az útba eső Prága, Drezda vagy Berlin. Az utazás a fontos.

Dánia (1. rész)

A nyáron Dániában jártam a magyar anyától született Daniele Noorgard dán kispap szentelésén. Sokat kerékpározgattam egymagamban Koppenhágában. Nagyon megtetszett az az északi vlág. Sok-sok kerékpár, zöld parkok, gyönyörű házikók. Tenger, hatalmas vitorlások és tengerjáró hajók, szélerőművek. Mindenütt rend, de nem egézségtelen precízség. Ezek a dánok tudnak valamit.

Erdély 2005

2005\ nyarán újra Erdélyben voltunk kirándulni. Hasonlóan mint 2003-ban. Erről a túrárúl is írtam egy beszámolót. Eredetileg a honlapomra, folytatásokban. Majd történt, hogy neki estem 2006 szeptemberében feljavítani. Eredményül egy 30 oldalas kis művecske készült, amit el is ajándékoztam a mormota karácsony alkalmával. Ez a kis mű most már letölthető.

2004 Lengyelország, 0. rész

Hirtelen jött az ötlet: látogassuk meg ismerőseinket Sandomierzben. 2004.10.19-22.

Cserhát 500

Ez a beszámoló az index.hu portál teljesítménytúra rovatába készült. Az itt olvasható nevek is onnan valók. Azt hiszem.

Életem harmadik ttúrája volt. (Előtte: BHTCS 2001,2002) Mégis tán nem vertek meg, ha én is írok egy kis beszámolót…

2003 Erdély, 0. nap