„jó hír” témában:

Négy kg parizer

„Hú mennyi hús” – mondta Debil Joe a hentesüzletben. Én meg újra megállapítottam, hogy van Isten.

A villamos és a kerékpárosok

Ketten tekertünk utazósebességen Hűvösvölgy felé. A Budagyöngyénél az 56-os 61-es villamost keresztezi a kerékpárút. A lámpa pirosra váltott, mellettünk jött a villamos. Egyértelműen neki volt elsőbbsége. Lassított. Nem csöngetett ránk, egyszerűen csak lelassított, hátha a bolond kerékpáros elé ugrik. Nem ugrottunk. Látványosan hátranéztem, hogy lássa, hogy látom. Intettem neki egyet, ami azt akarta kifejezni, hogy köszönöm, hogy vigyáz rám, és hajrá előre.

A Rákóczi úton

Naponta többször kerékpározom a Rákóczi úton a Szentkirályi utca és az Erzsébet-híd között. (Nyugi: az Erzsébet-hídtól Hűvösvölgyig kerékpárúton megyek. Csak ezen a kis szakaszon őrültködöm.) A buszsávban közlekedek, mert az a legveszélytelenebb. Így is a sokszor szidott és méltán hírhedt buszsofőrökkel rendszeresen találkozom.

A román vasutas a Keletiben

Nem szoktam meg, hogy kérés nélkül is segítséget kapjak. Különösen is meglepődtem mikor a Magyarországból Olaszországba közlekedő vonat román kísérője angolul próbál nekem segíteni. Pedig nem is kérdeztem semmit.

Jófej ellenőr

Szerintem is a BKV drága, koszos és rosszul működik. A sofőrök és ellenőrök pedig sokszor primitívek, sőt egyenesen bunkók. DE

Amikor a BKV megpróbálta a lehetetlent

Tegnap (2008.08.11.) a BKV megpróbálta a lehetetlent: utasokat szállítani Hűvösvölgy és a Moszkva tér között. Ez normális körülmények között nem okozna különösebb problémát. Ám épp most újítják fel a villamospályát, így csak az 56-os busz közlekedik. Viszont még nem fejezték be a csatornázást az amúgy is igen tőlterhelt útvonalon. Ráadásul tegnap baleset történt a Hűvösvölgy úton.

A villamos és a kukásautó

Reggel fél hat volt. Az Heinrich István utcánál egy kukásautó tolatott keresztbe a villamossínre. Pont akkor jött meg az ötvenhatos villamos.

Csak azért is jó hír

A világ teli van emberi hibákkal, bűnökkel, félreértésekkel és rengeteg gonoszsággal. A TV és a rádió nem győzi megmutatni, hogy ki kit mikor miért ölt meg. Ráadásul ott vannak még a szerencsétlenségek, katasztrófák is. Szar a világ. Úgy látszik. DE